FAQ

Handig om te weten als je een professional Organizer wilt inschakelen

Vind hieronder de meest gestelde vragen en vragen die handig zijn om te weten als je een Professional Organizer wilt inschakelen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact met me op!

Veel gestelde vragen

Voordat je een Professional Organizer gaat inschakelen wil je natuurlijk zeker weten of dit iets voor je is. Waarschijnlijk heb je nog wel wat vragen. Onderstaand vind je een aantal veelgestelde vragen die handig zijn om te weten als je een Professional Organizer wilt inschakelen.

Je moet helemaal niets, het is aan jou om te bepalen wat je wilt houden en wat weg kan. Ik begeleid je bij het maken van keuzes, maar jij hebt altijd het laatste woord. Wil je je huis écht goed opruimen? Dan kan het inderdaad nodig zijn om spullen weg te doen.

Mijn tarief is inclusief 21% btw, dat draag ik naast allerlei andere belastingen af aan de belastingdienst. Daarnaast werk ik als zelfstandige waardoor ik iedere maand hoge premies aan verzekeringen betaal. Ons intakegesprek en de tijd die ik besteed aan voorbereiding op onze afspraken en de evaluatie zit bij het uurtarief in berekend. Hierdoor lijkt het aan de hoge kant, maar valt dat uiteindelijk best mee.

Nee, ik werk alleen met mensen die er zelf voor kiezen om aan de slag te gaan met opruimen. Heb je van te voren overlegd en staat diegene er achter dat ik kom helpen? Dan mag je zeker een afspraak voor iemand anders inplannen.

Zeker. Ik denk graag met jullie mee over een oplossing die voor beide partijen wenselijk is. Voorwaarde is wel dat jullie beide aanwezig zijn en er allebei achterstaan dat ik met jullie meedenk.

Het antwoord op je vraag niet gevonden? Stel hem alsnog!

Nog meer handig om te weten als je een Professional Organizer wilt inschakelen:

Rust in huis

Mijn werkgebied bestaat uit alle plaatsen in een straal van 60 kilometer rondom Hasselt (Overijssel) Woon je daarbuiten? In overleg is veel mogelijk.

Als je verder dan 10 kilometer van mijn thuisadres afwoont reken ik €0,19 cent reiskosten per kilometer. Ik houd de kortste route via Google Maps aan om het aantal kilometers te berekenen.

Wanneer de reistijd langer dan een half uur is reken ik de helft van de reistijd aan je door. (Bijvoorbeeld: De reistijd is in totaal een uur: dan reken ik je een kwartier aan reistijd door tegen mijn standaard tarief van €53 inclusief btw.

Dat heeft wel de voorkeur. Woon je verder weg of wil je dat liever niet? Het intakegesprek kan ook digitaal plaatsvinden via Zoom of whatsapp videobellen.

Nee, je hoeft je niet voor te bereiden of op te ruimen. Het geeft juist een goed beeld van hoe het er bij jou thuis aan toe gaat. Wel is het handig dat je goed weet waarom je mijn hulp nodig hebt.

Ik heb er geen problemen mee als er huisdieren en (kleine) kinderen aanwezig zijn. Wel is het handig dat wanneer je verwacht dat je hierdoor veel afgeleid zult worden iets te regelen qua oppas. Wanneer je graag wilt dat we de kamers van de kinderen gaat aanpakken heeft het juist mijn voorkeur dat de kinderen aanwezig zijn. Het zijn tenslotte hun spullen waar we mee werken.

Nee, ik verplaats geen zware meubels, dozen of andere dingen.

In overleg en tegen een meerprijs kan ik zorgen dat je (kleine) spullen worden afgevoerd naar de stort.

Ik werk het liefst samen met jou, zodat je ook weet waar je spullen blijven en jij kunt uitzoeken wat je wilt bewaren en wat weg kan. Het resultaat is dan het beste. Wil je dat ik bijvoorbeeld je keuken of voorraadkast opruim? Dan is het niet perse nodig dat je meehelpt. We maken hier vooraf afspraken over.

Je kunt voorafgaand aan elke sessie betalen middels de factuur die ik je toestuur of aan het begin van de sessie door middel van een betaalverzoek.

Dat mag. We bespreken vooraf wat jouw wensen zijn, wat je al in huis hebt en wat er eventueel nog bijgekocht moet worden. Ik kan dit voor je doen, maar dat mag je ook zelf doen. Je kunt het net zo luxe en duur maken als je zelf wilt.

Dat is afhankelijk van wat er moet gebeuren en wat je zelf wil of kan aanpakken. Er zijn mensen die na 3 uur hulp zelf alles aanpakken en er zijn mensen die maanden achter elkaar wekelijks 3 uur hulp krijgen. Goed om te beseffen is dat je huis over het algemeen niet in een paar uur is volgeraakt met spullen. Dat is dus ook niet in een paar uur weer opgeruimd.

Zeker! Ik zal nooit aan mensen vertellen dat ik jou help. Er zitten ook geen stickers op mijn auto waaraan mensen kunnen zien waarom ik bij jou langskom. Ook vraag ik jou altijd toestemming om foto’s te maken van een voor en na situatie. Deze gebruik ik alleen om de voortgang voor mezelf in een verslagje bij te houden. Boeken we echt mooie resultaten zou ik het fijn vinden om foto’s te mogen gebruiken op social media. Dit zal ik uitsluitend met jouw toestemming doen. Wil je dat liever niet? Ook geen probleem.

Ja, dat kan! Afzeggen of verplaatsen kan kosteloos tot 24 uur voor onze afspraak. Wanneer je binnen 24 uur voor onze afspraak afzegt reken ik 50% van de kosten voor de sessie die we hebben afgesproken. Hadden we afgesproken voor 3 uur? Dan reken ik dus 1,5 uur aan je door.

Je kunt op de website van de beroepsvereniging van Professional Organizers meer informatie vinden: Home – NBPO